Trst

draagica je dne 17. februar 2013 ob 20:52 uri v kategorijo HDR dodal/a fotografijo
veliko 1200x800 pikslov, ki na strežniku zasede 314,6kB >>>

Za komentiranje fotografij morate biti prijavljeni.
Registrirate se lahko tukaj, vzelo vam bo le minuto časa.

komentarjev ogledov ogledov fotografije album
6 65 108
skupna ocena
število ocen: 3
povprečje ocen: 4.33
seštevek ocen: 13
avtor
tomazz

administrator


18. februar 2013 @ 08:01:47  
Zelo lep kader. Jaz bi naredil simetrično, tako, da je centralni objekt točno na sredini. Ker nisem pristaš takih obdelav v takih vsebinah, nebi delil zvezdic na pamet. V tem primeru si mi popravila nebo in pokvarila spodnji del, a glej, to je samo moje mnenje.
abbini

član/ica


18. februar 2013 @ 12:37:32  
Meni je obdelava všeč, glede simetričnosti in poravnav pa bi se strinjal z Tomažem. Glede zvezdic pa ne vem kaj naj naredim in kakšnih kriterijev naj se držim. Z malo popravki bi po moje bila za na steno. Če ji dam 3 pa nikakor ne gre skupaj z dosti slabšimi ki so dobile 4. Če pa zvezdic ne podelim pa lahko dobi avto občutek, da bi jo moral že v aparatu zbrisati ali pa ploh ne stisnit na sprožilec. ???????? Imam občutek, da tole ne bo šlo ali pa se jaz ne znam iti, hehe. Še čisto tehnični namig. Sam bi mogoče fotko naredil tako. http://shrani.si/f/1i/u9/127a8WZh/trst-1.jpg
Malo kropa in oranžne dele v sredini sem odkloniral, da ne pritegnejo pogleda, saj ne gre za dokumentarno fotko. Kvaliteta je slaba, ker sem kar iz arene dol potegnil in še kropal.
In ko sem do konca napisal moj roman sem se odločil da ji dam 5 zvezdic, ker sem na marsikateri razstavi že videl dosti slabše in so jih veliki kritiki hvalili v zvezde. HAHA samo da se je in pije na razstavi. "Petica ni realna je pa lepo videti".
LP. Albin

Ni umetnost od nekje oditi, umetnost je ostati in preživeti!
tomazz

administrator


18. februar 2013 @ 12:53:56  
abbini: Ocena je stvar posameznika, njegovega okusa, znanja. Obrazložitev je pa dobra za verodostojnost. Jaz sem si postavil takšne kriterije, da mi je lažje. TO NISO KRITERIJI FA! Vsak si jih mora postaviti sam.
Prav gotovo pa ni lasten kriterij, on mi je dal 1 piko, zato bom tudi jaz njemu. Ali pa, za nekatere ...
Kakor želi, zaradi tega od mene ne bo dobil niti manj niti več.
In še:
Vsekakor si ta fotografija zasluži več kot 0, mogoče tudi 5, če bi bila obdelana po mojem okusu, a to ni problem draagice, to je moj problem. In upam, da se za TA moj komentar ne bo preveč obremenjevala, še manj, pa da mi bo zamerila.

LP
bostjan85

moderator


18. februar 2013 @ 15:03:01  
Abini jo je kar dobro zrihtal,a jaz bi še spodaj več rezal,vse do prvega čolna na levi,tudi prometne znake je pozabil zbrisat [:wink:]

canon eos 550d

abbini

član/ica


18. februar 2013 @ 15:49:28  
Veš da sem bil v dilemi za znake. Sem ju pustil samo zaradi tega ker sta na obeh straneh. Sem pa čoln na desni že odstranil in spet nazaj dal zaradi večjega deleža zgradb na levi zgornji polovici. To je po moje kar težak kader za nekaj pametnega narediti. [:happy:]

Ni umetnost od nekje oditi, umetnost je ostati in preživeti!
niroda

član/ica


18. februar 2013 @ 16:17:45  
Če ne daš zvezdic to ne pomeni,da je fotka zanič,se pač ne moreš odločiti kakšno oceno bi dal, tako jaz to razumem.Abbini jo je dobro popravil.

Nikon D7000